Лазаня с шунка, царевица сирене и доматен сос
Домашна лазаня с месо и доматен сос.
Необходими продукти:
- Няколко готови кори лазаня без варене (според големината на съда, в който ще я приготвяте)
- 200-250 г свинска шунка, нарязана на филийки
- 200-250 г сирене, натрошено
- 200-250 г кашкавал, нарязан на филийки
- 1 малка консерва царевица, отцедена
За доматения сос:
- 1 средно голяма глава лук
- 1 средно голям морков
- 1 скилидка чесън
- 1 картонена опаковка доматено пюре + същото количество вода
- Зехтин
- Сол на вкус
Начин на приготвяне:
В тиган запържваме лука и моркова в зехтин и когато покафенеят, добавяме доматеното пюре и същото количество вода. Варим до сгъстяване и сваляме от огъня. Изсипваме малко от соса в намаслена тавичка и отгоре подреждаме слой кори за лазаня. Покриваме равномерно с шунка, сирене, филийки кашкавал и поръсваме с царевица. Подреждаме втори слой кори и поливаме със соса, след което отново повтаряме плънката. Завършваме с кори лазаня и изсипваме целия останал сос отгоре. Печем на 200 градуса до омекване на корите и около 5-6 мин. преди да извадим от фурната, поръсваме щедро с настърган кашкавал и оставяме да се разтопи.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ