Регистрация

Лазаня с шунка, царевица сирене и доматен сос

Лазаня с шунка, царевица сирене и доматен сос
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 5322

Домашна лазаня с месо и доматен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • Няколко готови кори лазаня без варене (според големината на съда, в който ще я приготвяте)
  • 200-250 г свинска шунка, нарязана на филийки
  • 200-250 г сирене, натрошено
  • 200-250 г кашкавал, нарязан на филийки
  • 1 малка консерва царевица, отцедена

За доматения сос:

  • 1 средно голяма глава лук
  • 1 средно голям морков
  • 1 скилидка чесън
  • 1 картонена опаковка доматено пюре + същото количество вода
  • Зехтин
  • Сол на вкус

Начин на приготвяне:

В тиган запържваме лука и моркова в зехтин и когато покафенеят, добавяме доматеното пюре и същото количество вода. Варим до сгъстяване и сваляме от огъня. Изсипваме малко от соса в намаслена тавичка и отгоре подреждаме слой кори за лазаня. Покриваме равномерно с шунка, сирене, филийки кашкавал и поръсваме с царевица. Подреждаме втори слой кори и поливаме със соса, след което отново повтаряме плънката. Завършваме с кори лазаня и изсипваме целия останал сос отгоре. Печем на 200 градуса до омекване на корите и около 5-6 мин. преди да извадим от фурната, поръсваме щедро с настърган кашкавал и оставяме да се разтопи. 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1.20 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта