Регистрация

Кюфтета по селски с гъби и сос

Кюфтета по селски с гъби и сос
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 7936

Гъбена яхния с лук и кюфтенца.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 грама кайма за кюфтета или мляно телешко месо
  • 300 грама гъби
  • 3 глави лук
  • 3 с.л. доматен сос
  • 4 с.л. брашно
  • 2 дафинови листа
  • 6 зърна черен пипер
  • 2 скилидки чесън
  • сол на вкус
  • вода

Начин на приготвяне:

1. Замесете каймата с малко вода, 1 наситнена глава лук, сол и черен пипер.

2. Оформете кюфтенца, овъргаляйте ги в брашно и ги запържете в олио. Извадете от тигана.

3. През това време сварете гъбите като си запазите 500 мл от бульона им.

4. Нарежете останалите две глави лук на полумесеци, изпържете ги до златисто и прибавете в тигана нарязаните сварени гъби.

5. Разбийте брашното в гъбения бульон и излейте в тигана.

6. Добавете сол, черен пипер, дафинов лист, доматено пюре и намачкания чесън.

7. Оставете да къкри 15 минути.

8. Извадете дафиновите листа и поднесете.

 

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
3
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта