Кюфтета по селски с гъби и сос
Гъбена яхния с лук и кюфтенца.
Необходими продукти:
- 500 грама кайма за кюфтета или мляно телешко месо
- 300 грама гъби
- 3 глави лук
- 3 с.л. доматен сос
- 4 с.л. брашно
- 2 дафинови листа
- 6 зърна черен пипер
- 2 скилидки чесън
- сол на вкус
- вода
Начин на приготвяне:
1. Замесете каймата с малко вода, 1 наситнена глава лук, сол и черен пипер.
2. Оформете кюфтенца, овъргаляйте ги в брашно и ги запържете в олио. Извадете от тигана.
3. През това време сварете гъбите като си запазите 500 мл от бульона им.
4. Нарежете останалите две глави лук на полумесеци, изпържете ги до златисто и прибавете в тигана нарязаните сварени гъби.
5. Разбийте брашното в гъбения бульон и излейте в тигана.
6. Добавете сол, черен пипер, дафинов лист, доматено пюре и намачкания чесън.
7. Оставете да къкри 15 минути.
8. Извадете дафиновите листа и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ