Сочни кюфтета с пържен лук и мляко
Двойно готвени кюфтета с кайма смес и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 1 глава лук
- 1 морков
- олио
- 3 скилидки чесън
- 500 г телешка кайма
- 400 г свинска кайма
- 1 ч.л. подправка за кайма
- 1/2 ч.л. черен пипер
- 1 ч.л. сол
- 1 с.л. царевично нишесте
- 70 мл мляко
Начин на приготвяне:
1. Нарежете главата лук на кубчета, наситнете чесъна, а моркова рендосайте на едро ренде.
2. Сгорещете 1 с.л. олио в тиган и запържете първо лука за 2 минути, после добавете моркова и чесъна и гответе до потъмняване на лука.
3. В купа смесете двата вида кайма, добавете лучената запръжка, подправките и царевичното нишесте. Замесете. Залейте с млякото, премесете отново и оставете настрана за 10-тина минути.
4. Сгорещете в тигана от запръжката 2 с.л. олио. Оформете си дебели топчести кюфтаци - от тази смес трябва да излязат 8-9 броя. Гответе по 2-3 минути от страна в мазнината и прехвърляйте в намазана с 1 с.л. олио тавичка.
5. Запечете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 12 минути, за да се сготвят апетитните сочни кюфтета и отвътре.
6. Сервирайте с любимата гарнитура от картофи и пресни зеленчуци. Можете да поднесете и барбекю сос за топкане.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ