Кюфтета от пилешки дробчета
Печени кюфтета от пилешко и свинско месо с коричка от пармезан.
Бон Апети
Излъчен на 28.11.2017
Домашни кюфтета с два вида месо - това е хитра хрумка на Лора и Стоян, за онези, които не постят и искат да си хапнат апетитно вълчо мезе, подходящо за чаша вино, в което се комбинират много мръвки и подправки. Ястието е различно и вкусно, като в допълнение се готви на фурна, за да е една идея по-здравословно от пържените кюфтаци.
Първо в тиган се запържва наситнен лук до златисто. Така вкусът му в кюфтетата е по-мек и не толкова натрапчив като на сурово добавения. Към лука се прибавят нарязани на ситно пилешки дробчета, кайма от смляна свинска плешка (можете да си изберете и друго мазничко свинско, но не добавяйте телешка кайма, защото месните топчета ще станат прекалено сухи), магданоз, сол, червен и черен пипер, куркума и кимион, яйца и трохи хляб. Овкусяваме и със сос уорчестър и останалото го знаете - оформяме кръгли топчета и редим в тава, застлана с хартия за печене. Готвим на 200 градуса за 20 минути.
През това време можем да вдигнем нивото на лукс на рецептата като смесим листенца мащерка с наситнен магданоз и рендосан пармезан. А веднага щом извадим кюфтетата от фурната, ги поръсваме с ароматното сирене. То се разтапя леко от топлината и се превръща в апетитна билкова коричка. Вече можете да сервирате.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ