Регистрация

Кюфтета от карфиол с кашкавал

Кюфтета от карфиол с кашкавал
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 3330

Зеленчукови шницели от паниран карфиол.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг карфиол
  • 2 яйца
  • 1 ч.ч. брашно
  • растителна мазнина
  • сол, червен и черен пипер на вкус
  • 50 г кашкавал

Начин на приготвяне:

1. Карфиола разкъсайте на розички, измийте ги и кипнете в подсолена вода до полуготовност - около 6 минути. Отцедете през гевгир и нарежете на по-ситни парчета.

2. В купа разбийте яйцата с подправки на вкус, брашното и рендосания кашкавал. Добавете наситнения полусварен карфиол. Разбъркайте хубаво.

3. Сгорещете растителна мазнина в тиган. Загребвайте с лъжица от сместа и пържете двустранно до готовност. Вадете върху домакинска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.

Съвет 1: Не слагайте много олио или зехтин в тигана - просто ако е необходимо доливайте още между пърженето на отделните зеленчукови котлети.

Съвет 2: Поднесете зеленчуковите кюфтенца с любимия сос - майонеза или кисело мляко с чесън и копър. Малко хляб няма да е излишни, защото стават доста мазнички.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 55 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта