Регистрация

Кюфтета на фурна без хляб

Кюфтета на фурна без хляб
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 8537

Печени домашни кюфтета с лук, яйце и много подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 600 г кайма по ваш избор
  • 1 яйце
  • 3 глави лук
  • връзка магданоз
  • ½ ч.л. кимион
  • 1/3 ч.л бял пипер (може и черен)
  • 1 с.л. доматена салца (гъста; може и лютеница)
  • 3 щипки сол
  • ½ ч.л. червен пипер
  • ½ ч.л. чубрица
  • 3 щипки мащерка
  • 1 щипка сода бикарбонат
  • 2-3 щипки кориандър на прах по желание
  • лют пипер по желание
  • вода за потапяне на ръцете

Начин на приготвяне:

1. Нарежете лука и магданоза на ситно и в дълбока купа ги смесете с каймата, яйцето и подправките. Месете хубаво за няколко минути и оставете за 20 мин. да втаса.

2. Сипете си в купа хладка вода, преди да започнете да оформяте кюфтенцата. След всяко направено потапяйте ръцете си в нея – така каймата няма да лепне по дланите и пръстите ви.

3. Застелете тава с метално фолио, за да не ви се налага след това да се мъчите да я почистите. Пуснете фурната да се загрява на 250 градуса без вентилатор.

4. Оформете кюфтетата, като не ги правите абсолютно кръгли, а ги сплесквате, докато станат сравнително плоски – така ще се изпекат равномерно. Подреждайте ги върху фолиото в тавата.

5. Печете до готовност (около 25 мин. в зависимост от големината на сплесканите топченца) и се насладете на невероятния вкус на домашни приготвена „скара“ по здравословен начин.

6. Поднесете ги с резен лимон или лимонов сок, ако ви се струват мазнички. Можете да направите и любимия си сос за потапяне към тях. От содата вашите кюфтенца ще изглеждат кокетно бухнали.

 

Добър апетит!

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта