Регистрация

Кюфтета на тенджера с доматен сос

Кюфтета на тенджера с доматен сос
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 6650

Задушени кюфтета в зеленчуков сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 600 г свинска кайма
  • 600 г телешка кайма
  • 150 г бисерен ориз
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. подправка за кайма
  • 150 г лук
  • 3 с.л. олио
  • 120 г моркови (приблизителен грамаж - не е необходимо да сте абсолютно точни)
  • 4 скилидки чесън + 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. захар
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 800 мл доматено пюре или пюрирани домати в собствен или доматен сос
  • 400 мл вода

Начин на приготвяне:

1. Смесете в купа свинската с телешката кайма. Измийте ориза под течаща вода и го добавете към мляното месо. Овкусете със сол и подправка за кайма и замесете. С мокри ръце оформете около 18 кръгли кюфтета и ги подредете в чиния.

2. Лука и морковаите наситнете. Сгорещете олиото в тенджера, запържете лука за 4 минути на умерен огън, добавете морковите и гответе още 3 минути при периодично мешане.

3. Добавете намачкания чесън, сол, пипер, захар и залейте с доматения сос и водата. Разбъркайте и кипнете.

4. Внимателно пуснете кюфтетата в соса и ги натиснете леко надолу, за да потънат. Нагласете огъня на слаб към умерен, сложете капак и оставете да се готви 40 минути.

5. Сервирайте кюфтетата със соса, по желание с листенца пресен магданоз за прелест и хляб, ако искате да се заситите наистина качествено.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
3
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта