Регистрация

Двойно печени сочни свински кюфтета

Двойно печени сочни свински кюфтета
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 808

Дебели кюфтета от свинска кайма - панирани кюфтета на тиган, запечени на фурна на умерен градус за абсолютна сочност и хрупкава коричка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг свинска кайма
  • 2-3 глави лук - около 200 г общо
  • 4-5 скилидки чесън
  • 2 дебели или 3 по-малки филии хляб
  • мляко за киснене на хляба
  • 2 яйца
  • сол и пипер на вкус
  • кимион или чубрица, куркума, червен пипер по желание
  • 50-тина грама брашно
  • 2-3 с.л. олио

Начин на приготвяне:

1. Сложете филиите хляб в купа и сипете мляко - колкото хляба да го попие и да се раздуе хубаво.

2. В чопър смелете лука и чесъна заедно. Можете да ги наситните, ако желаете.

3. Изсипете каймата в голяма купа или тава и прибавете наситнените/смлените лук и чесън, сол и пипер, кимион, чубрица, куркума, червен пипер - каквото харесвате. Чукнете яйцата.

4. Хляба натрошете с ръце на трохи и изсипете при останалите продукти без да отцеждате щателно от млякото.

5. Замесете хубаво каймата. Сипете си брашното в купичка.

6. С мокри ръце оформяйте дебели леко сплеснати кюфтета. Овалвайте в брашно и редете в голям поднос.

7. Сгорещете тиган с незалепващо покритие, сипете 2-3 с.л. олио и на няколко пъти запечете кюфтетата за по 3-4 минути от страна. Идеята е само за да се запечатат, за да имат хрупкава коричка. Готовите кюфтета редете изправени едно до друго в малка и тясна тава. След това продължавайте да готвите и останалите кюфтета докато приключите с цялото количество.

8. Тавата пъхнете в предварително загрята фурна на 180 градуса БЕЗ ВЕНТИЛАТОР. Печете 35-40 минути.

9. Извадете и поднесете със зеленчуци и по желание любимия сос и гарнитура.

 

Източник: YouTube/Кулинарка

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта