Къри супа с риба и моркови
Супа от риба треска със зеленчуци и сметана.
Бон Апети
Излъчен на 12.12.2017
Филето от риба треска може да се превърне и в основа за вкусна супа с уникални аромати - това доказват Лора и Стоян, като правят къри супа, която съчетава в себе си остри подправки, мекия вкус на треската и няколко зеленчука, които да освежат ястието. А за финал се добавя и елегантна нотка под формата на сметана, която прави вкусния бульон още по-апетитен и кадифен.
Започваме като смиламе семена бял и черен синап. След това наситняваме лук и чесън и ги запържваме в сгорещени заедно олио и масло. Добавяме синапа и къри на прах. Заливаме с бяло вино и оставяме да се поготви 1-2 минути. След това добавяме зеленчуков бульон и моркови, нарязани с белачка на дебели ленти. Готвим до омекване на морковите.
През това време нарязваме филета от треска на големи парчета и ги обтриваме със сол и пипер. Щом морковите се разварят, вкарваме и рибата в супата, готвим няколко минути, наливаме сметана и доовкусяваме със сол и пипер при нужда. Остава да покъкри още 2-3 минути и супата е готова за сервиране. По желание можете да поръсите с наситнени пресни листенца за красота и допълнителен аромат.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ