Крем с мармалад от ягоди и маскарпоне
Маскарпоне с плодове и ванилия.
Необходими продукти:
За мармалада от ягоди:
- 2 чаши ягоди
- ½ чаша захар
За крема Маскарпоне:
- 250 г сирене маскарпоне на стайна температура
- 2.300 мл течна бита сметана
- 300 мл прясно мляко
- 2 жълтъка, леко разбити с вилица и разтворени в 3 с.л. мляко
- 3 с.л. царевично нишесте, разтворено в 5 с.л. вода
- ½ чаша захар
- 1 пакетче подсладена ванилия/ 1 с.л. ванилова паста
Начин на приготвяне:
На ягодовия мармалад:
1. Нарежете ягодите, докато получите грубо казано, ягодово пюре.
2. В тиган, смесете заедно ягодовото пюре и захарта. Бъркайте на ниска температура, докато захарта се разтвори. Увеличете температурата на висока и оставете сместа да заври напълно. Нека ври, докато сместа се сгъсти. Оставете настрани.
На крема Маскарпоне:
1. Разбийте крема Маскарпоне в купа, докато стане пухкав.
2. Добавете течна разбита сметана, прясно мляко, жълтъците, ванилията и захарта. Бъркайте, докато стане хомогенно.
3. Като бъркате непрекъснато, изсипете сместа с Маскарпоне в дълбок тиган на ниска температура.
4. Добавете разтвореното царевично нишесте.
5. Продължавайте да бъркате, докато заври.
Пригответе си около 5-6 малки стъклени чашки. Сипете вътре слой 1-2 с.л. от ягодовия мармалад, сложете слой от 1-2 с.л. крема маскарпоне. Продължете да слагате слоевете по същия начин, докато чашките се напълнят. Охладете в хладилник преди да сервирате, и гарнирайте с резенчета ягода.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ