Плодове с маскарпоне и бити белтъци
Лесно | Порции 4
| Видяна: 1621
Бърз крем маскарпоне с бити белтъци и плодове.
Необходими продукти:
- 800 г ягоди или други дребни горски плодове (може и да ги миксирате)
- 250 г маскарпоне
- 3 белтъка
- щипка сол
- 80 г пудра захар
Начин на приготвяне:
1. Измийте добре плодовете със студена вода и ги оставете да се отцедят в гевгир или да се изсушат за кратко върху хавлиена кърпа.
2. Разбийте белтъците на пяна с шипката сол. Не е нужно да става идеално твърда пяна.
3. В купа с миксер разбийте маскарпонето с пудра захарта. После добавете и белтъците и разбийте отново.
4. В десертни стъклени чашки редете пласт бял крем, пласт плодове... и така докато завършите с плодове.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 20 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ