Крем супа от тиква със скариди
Тиквена супа със скариди и сметана.
Необходими продукти:
- 750 г тиква (обелено и почистено количество)
- 2 скилидки чесън
- вода
- 1 глава лук
- 1 морков
- 2 с.л. растителна мазнина
- 30-тина дребни почистени скариди
- 20 г масло
- 1 ч.л. захар
- 100 мл течна млечна сметана
- сол и пипер на вкус
- магданоз за поръсване по желание
Начин на приготвяне:
1. Тиквата нарежете на кубчета и изсипете в тенджера. Залейте с вода, така че да покрива хубаво и пуснете да се вари за 15 минути.
2. През това време наситнете лука и чесъна, рендосайте моркова.
3. Сгорещете растителната мазнина в тиган и запържете чесъна за 2 минути. Добавете скаридите, гответе още минута и прехвърлете съдържанието на тигана в купичка. Върнете намазнения съд на огъня.
4. Добавете лука, гответе 2-3 минути, добавете моркова и щом леко се запържи, сложете и маслото. Когато се разтопи и зацвърчи, махенте от огъня.
5. Изсипете съдържанието на тигана при тиквата и поръсете захарта. Трябва да са минали заветните 15 минути. Варете още 10 минути, след това пюрирайте.
6. Налйете сметаната и изчакайте да кипне. Подправете със сол и пипер на вкус.
7. Сипете супата в индивидуални порции и украсете с ченовите скариди. По желание поръсете пресен магданоз и капнете сметана.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ