Регистрация

Крем супа от воденички

Крем супа от воденички
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 5261

Супа с ориз и пилешки воденички.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Воденичките са ми любимите дреболии. Научих как се приготвят от баба ми Соня, която беше голям кулинар.

Необходими продукти:

  • 500 грама воденички
  • 1-1,3 л. вода за варене на воденичките
  • 1 глава кромид лук
  • 1 ч.ч. ориз - аз използвам бисерен ориз, защото е най-подходящ за нашата кухня
  • черен пипер и сол на вкус
  • мазнина за пържене
  • лимонова кора и магданоз за поднасяне

Начин на приготвяне:

Хубаво се измиват воденичките после се срязват на 2 и се отстранява с ножче хрущяла, който свързва двете части. След това варите в тенджера под налягане за около 1 час след като зашуми звънеца. Сваляте от огъня и запретвате ръкави за същинската гозба.

Смелете лука в чопър или го минете през месомелачка. Запържете до златисто в много малко мазнина и прибавете воденичките. След няколко минути изсипете вътре бульона, добавете ориза и подправките. Гответе до пълно разваряване на ориза.

Прецедете през гевгир или тензух бульона, така че зърната ориз и воденичките да се отделят. Изспете ги в подходящ съд и ги пасирайте. Върнете обратно при бульона.

Разбъркайте, опитайте дали ви харесва на подправки и вашата супа е готова. Поднесете по желание с настъргана лимонова кора или наситнен пресен магданоз.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1.30 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта