Крем Итън Мес
Крем с ягоди и бадеми.
Необходими продукти:
За бисквитите:
- 3 белтъка
- 1 ч.ч. пудра захар
- ¼ ч.л. лимонтузу
- ¼ ч.л. бадемова есенция
- щипка сол
- 6 натрошени бадема
За крема:
- 350 г сметана за разбиване с ниско съдържание на мазнини, леко загрята на стайна температура
- ½ ч.л. бадемова есенция
- ½ ч.л. ванилова есенция
- 1 кг нарязани ягоди
- 1 ч.л. захар
- сокът на 1 лимон
Начин на приготвяне:
1. Разбийте двете яйца, солта и лимонтузуто с електрически миксер, докато станат на пяна.
2. Постепенно добавете пудрата захар и продължете да разбивате с миксера. Добавете бадемовата есенция и разбърквайте до получаване на гладка хомогена смес.
3. Постелете тава с хартия за печене и изсипете равни части от сместа с разбитите яйца и захарта на равни разстояния в тавата. Поръсете с бадеми.
4. Печете в предварително загрята до 200°С фурна около 1 ½ - 2 часа, докато сладките станат хрупкави.
5. Изключете фурната и оставете тавата в нея за една нощ, за да изсъхнат сладките.
6. Преди да сервирате, сложете ягодите в купа, поръсете ги със захар и лимонов сок. Оставете настрана.
7. Разбийте сметаната и есенциите с миксер, докато се смесят.
8. Разпределете сместа от ягоди и сметана в шест купи. Натрошете бисквитите върху всяка купа и разбъркайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ