Корейска салата от тиквички и патладжани
Печени зеленчуци на грил с азиатски подправки.
Бон Апети
Излъчен на 26.06.2017
Печени патладждани и тиквички на грил - това е уж традиционна българска салата или гарнитура. Но този път Лора и Стоян я превръщат в азиатска салата с нетипичен за нашенеца вкус. Началото на рецептата е едно и също - патладжаните се режат на шайби, осоляват се, изчаква се докато отделят горчивия си сок и се отмиват и подсушават. Тиквичките също се режат на колелца, после зеленчуците се намазняват и овкусяват със сол и отиват да се запекат на грил или барбекю двустранно, за да получат красива наребрена коричка и деликатен пушен армат.
Тук обаче свършват еднаквостите с българските рецепти. Печените тиквички и патладжани се овкусяват със сусамово олио, тъмен соев сос и оризов оцет, като към тях се добавят още наситнен пресен лук и два вида сусамови семена. Ето как азиатците биха си направили вариант на кьопоолуто.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ