Корейска салата от люта краставица с лук
Салата от пикантна краставица с чесън, пресен лук и сусамово семе.
Необходими продукти:
- 1/4 глава лук
- 3 скилидки чесън
- 2-3 стръка пресен лук
- 400 г краставица
- 3 с.л. соев сос
- 3 с.л. сусамово олио (може да замените със студено пресован зехтин)
- 2 ч.л. лют пипер на люспи
- 2 ч.л. захар
- 3 ч.л. семена сусам
Начин на приготвяне:
1. Краставиците измийте добре и разполовете. След това нарежете на коси полумесеци с дебелина от 2,5 см. като не белите. Кората придава традиционната азиатска визия на ястието. Прехвърлете в купа.
2. Наситнете лука и чесъна и добавете при краставицата.
3. Пресния лук нарежете на тънки кръгчета и изсипете при останалите продукти. Разбъркайте.
4. Залейте първо със соевия сос, размешайте, после със сусамовото олио и пак разбъркайте, следва пипера и бъркане, захарта и разбъркване.
5. Преди поднасяне поръсете сусамовото семе и размешайте отново.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ