Корейска пилешка супа със сусам
Супа с пилешко, ориз и джинджифил.
Необходими продукти:
- 1 ч.л. сусамови семена
- 8 ч.ч. пилешки бульон (най-добре домашен)
- 2 с.л. чесън, фино нарязан
- 2 с.л. джинджифил, фино настърган
- ½ ч.ч. ориз
- 1 с.л. соев сос
- 1 ч.л. сусамово олио
- 1 – 2 ч.л. люта чили паста
- 1 ч.ч. накъсано сварено пилешко
- 2 глави зелен лук, фино нарязан
Начин на приготвяне:
1. Препечете сусамовите семена в сух тиган на умерено-силен огън, като разклащате почти непрекъснато до леко покафеняване за около 1 мин.
2. Прехвърлете в купа и заделете.
3. В голяма тенджера смесете пилешкия бульон, чесъна и джинджифила и оставете да заври на силен огън.
4. Прибавете ориза, намалете котлона до умерено слаб и варете така до омекване на ориза - 12–15 мин.
5. Прибавете соевия сос и сусамовото олио, след това чили пастата на вкус.
6. Прибавете пилешкото и оставете да се стопли.
7. Насипете в индивидуални купички и украсете със зелен лук и заделените сусамови семена.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ