Регистрация

Корейска манджа с китайско зеле кимчи

Корейска манджа с китайско зеле кимчи
Средно   |   Порции 20   |   Видяна: 4259

Позволете на лютата корейска туршия да съпътства ястието ви.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 голяма китайска зелка кимчи
  • 1 средно голяма сладка бяла ряпа дайкон
  • 3 стръка зелен лук, нарязан ситно
  • 1 китка листа синап (по желание)
  • 1 ч. л. млян чесън
  • 5 см. корен джинджифил, обелен и настърган
  • ½ чаша лют червен пипер
  • 3 с. л. захар
  • 2 чаши морска сол
  • 10 чаши вода

Начин на приготвяне:

1. Отстранете външните листа от китайската зелка. Отстранете ръбовете на листата. Отделете листата. Сложете настрани 3-4 листа, а останалите нарежете на четвъртинки.

2. В голяма тенджера изсипете 10-те чаши вода със солта. Разбъркайте леко и накиснете зелевите листа в нея за 6-8 часа.

3. След накисването извадете листата, изплакнете ги със студена вода и отцедете излишната вода. Отделете настрани солената вода (не я изхвърляйте). Разрежете ряпата на жулиени. Накълцайте листата синап (ако ползвате такива).

4. В дълбока купа сложете настъргания джинджифил, чесъна и лютия пипер и добавете ½ чаша вода, за да получите гъст пастет.

5. Добавете към този пастет нарязаната ряпа, лука, листата синап и разбъркайте добре (най-добре с ръце в гумени ръкавици).

6. Отцедете зелевите листа и ги смесете с лютата смес.

7. Вземете едно от целите листа и го поставете върху дъска. Сложете няколко лъжици от пикантната смес върху зелевия лист.

8. Покрийте с друг цял зелев лист отгоре и повторете процедурата докато сместа свърши.

9. Вземете голям буркан и прехвърлете слоевете в буркана като притиснете плътно. Запълнете отгоре буркана с останалата пикантна зелева смес.

10. Налейте от запазената солена вода (в която накисвахме зелето) в буркана до ръба.

11. Оставете буркана да отлежи 2-3 дни (за да ферментира) и сервирайте с ориз или основно ястие от корейската кухня.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1.40 ч.

Рейтинг и коментари (4)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта