Кокосови бонбони с любов
Домашни бонбони с кокос и сушени сливи.
Необходими продукти:
- 226 г нискомаслено кондензирано мляко
- 1-1/4 ч.ч. захар
- 3 жълтъка
- 2 ч.ч. настърган кокос
- 1 ч.ч. големи сушени сини сливи, без костилки
- 25 - 30 цели зърна карамфил*
Начин на приготвяне:
1. В средна тенджерка, смесете кондензираното мляко и 1 ч захар. Варете на умерен огън 5 мин. или докато захарта се разтвори.
2. Добавете жълтъка и кокоса, разбъркайте хубаво и варете още 10 - 15 мин., като разбърквате често, докато сместа започне да се сгъстява и да заприличва на сироп. Ще разберете, че е готово, когато сиропът започне да се отделя от дъното при разбъркване. Свалете съда от огъня и оставете да се охлади за 10 или 15 мин.
3. Нарежете сушените сливи на 4 равни парчета всяка. Оформете охладения кокосов крем на бонбони с форма на яйце и с дължина около 2,5 см, притиснете хубаво всяко бонбонче към парче слива и сложете едно цяло зърно карамфил в средата, там където се вижда белият кокос.
4. Сложете останалата захар в малка купа. Оваляйте всяко бонбонче в нея и поднесете в малка хартиена чашка.
* Преди консумиране, отстранете зърното карамфил.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ