Орехи с карамел и шоколад
Орехови хапки с карамелена коричка, шоколадов топинг и кокосови стърготини.
Необходими продукти:
- 300 г орехи (почистени ядки)
- 20 г кокосови стърготини
- 60 г захар
- 40 г тъмен шоколад
Начин на приготвяне:
1. В малък тиган сложете захарта и добавете 1 с.л. вода.
2. Пуснете на слаб огън докато захарта започне да се пени. Започнете да мешате така, че да се получи карамел. Внимавайте да не го прегорите. Нека остане леко златист.
3. Подредете орехите върху алуминиево фолио и върху всеки покапете с карамел.
4. Разтопете шоколада на водна баня и покапете шоколад върху карамелените ядки
5. Отгоре поръсете с кокосови стърготини.
6. Щом се втвърди карамелът, отлепете ядките и ги подредете в купа.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ