Класически лимонов кейк
Зарадвайте близките с вкусно лимоново изкушение.
Необходими продукти:
- 250 г масло
- 250 г пудра захар
- 4 яйца
- 280 г брашно
- 1 ч. л. бакпулвер
- 1 ч. ч. прясно мляко
- щипка сол
- кората от 1 лимон
- 1 ч. л. ванилова есенция
Начин на приготвяне:
1. Нарежете маслото на кубчета докато е студено. Пресейте сухите съставки в отделна купа.
2. Разбийте с миксер маслото със захарта и лимоновата кора за 3-5 минути или до получаването на пухкава смес.
3. Постепенно добавете яйцата и ванилията – едно по едно през 30 секунди.
4. Постепенно прибавяйте, редувайки, сухите и мокрите съставки, като започнете и свършите със сухите и на бавна скорост.
5. Прехвърлете тестото в тавичка 20 см. покрита с хартия за печене и печете на 170 С за 40-50 минути (проверете с клечка за зъби в средата на кекса, която трябва да излезе чиста.)
6. Оставете да се охлади за 10 минути и извадете от тавичката. Сервирайте с крем карамел, сладко или конфитюр.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ