Класическа рецепта за руло Стефани
Домашно руло с пуешка кайма.
Необходими продукти:
- 900 г пуешка кайма
- 1 чаша сварен ориз
- 1 чаша овесено брашно
- 1 чаша галета
- 3 или повече яйца
- 1 консерва доматен сос
- 2 скилидки чесън (нарязани)
- половин глава средно голям лук (ситно нарязан)
- шепа от магданоз
- босилек (нарязан)
- 65-80 мл зехтин
- сол и черен пипер
- кетчуп
Начин на приготвяне:
1. Сварете едно или две яйца, обелете ги и оставете настрана – яйцата трябва да са твърдо сварени.
2. Запържете чесъна и лука в малко зехтин, докато придобият леко кафеникав цвят.
3. Добавете доматения сос и билките и разбъркайте, за да се смесят. Добавете сол и черен пипер, по ваш избор.
4. В голяма купа смесете пуешката кайма, ориза, овесеното брашно, галетата, 2 яйца, доматения сос и по желание поръсете със сол и черен пипер. Получената смес трябва да бъде относително твърда, но не суха. Ако е твърде суха, добавете още течности (напр. кетчуп). Ако е твърде течна, добавете още галета.
5. Покрийте дъното на тавата с тънък слой кайма. Сложете отгоре твърдо свареното яйце (яйца) и покрийте с останалата част от каймата.
6. Поръсете с малко повече кетчуп и сложете да се пече на 180 °С за около час.
7. Може да сервирате рулото Стефани като основно ястие, както и върху сандвич. Може да го добавите и като топинг на пица.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ