Регистрация

Киш с пушена сьомга, праз и гъби

Киш с пушена сьомга, праз и гъби
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 3429

Вкусен френски хляб с риба, сметана и гъби.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Начин на приготвяне:

За тестото:

  • брашно
  • масло
  • студената вода

За пълнежа:

  • праз
  • 100 г пресни гъби
  • 100 г пушена сьомга
  • 200 мл. бита сметана
  • 4 яйца
  • 1/4 ч. ч. прясно мляко
  • настъргано сирене грюер
  • сол и черен пипер на вкус
  • зехтин

Начин на приготвяне:

1. Пригответе тестото като втриете маслото в брашното с пръсти до получаването на трохи. Бавно прибавете водата и разбъркайте докато се получи тесто. Покрийте го с кърпа и го сложете в хладилника докато приготвите пълнежа.

2. Нарежете надлъжно праза и след това на парчета от по 3-4 см. Грубо нарежете гъбите и пушената сьомга.

3. В тиган запържете праза и гъбите в малко зехтин. Овкусете със сол и черен пипер. Когато празът поомекне, изключете котлона и оставете сместа настрани да се охлади.

4. Извадете тестото от хладилника и го разточете на лист с подходящ размер (в зависимост от съда, в който ще печете киша). Сложете го в тавичката и изрежете излишните краища. Надупчете с вилица дъното и пъхнете тестото в предварително загрята на 190 С фурна за 5-10 минути.

5. В купа смесете битата сметана с яйцата, солта и черния пипер и разбийте добре.

6. Добавете млякото и разбъркайте хубаво.

7. Когато тестото е готово, извадете го от фурната и прибавете пълнежа в следния ред: праз и гъби, пушена сьомга, сметаново-яйчена смес и накрая сирене грюер.

8. Изпечете във фурната на същата температура за около 40 минути или до златисто.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1.20 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта