Киш Лорейн
Вкусен традиционен фламандски киш.
Необходими продукти:
За блата:
- 1 яйце
- около 750 мл мляко
- брашно
- 1 с.л. разтопено брашно
За плънката:
- 150 г нарязан бекон
- 4 яйца
- 250 г настъргано сирене
- 250 мл сметана
- около 250 мл мляко
- пипер
- индийско орехче
Начин на приготвяне:
На блата:
1. Сложете малко брашно в купа.
2. Прибавете яйцето, маслото и малко мляко.
3. Смесете всичко.
4. Продължавайте постепенно да добавяте брашно, докато се получи тесто за месене.
5. Сега го омесете и разточете с точилка.
6. Намаслете съд за пай и сложете тестото в нея.
7. Загрейте предварително фурната на 180ºC и сложете тестото да се пече за 10 мин.
На плънката:
1. Когато блатът е готов, извадете го от фурната и сложете вътре на слоеве бекона и сиренето.
2. Счупете четири яйца в купа и ги разбийте с вилица.
3. Прибавете сметана и малко мляко докато се получи достатъчно за плънката.
4. Овкусете с щедро количество пипер и индийско орехче. Не слагайте сол, защото беконът е солен.
5. Разбъркайте всичко до хомогенна смес.
6. Накрая изсипете върху слоевете бекон и сирене, които са вече върху тестото.
7. Ако желаете, можете да сложите най-отгоре още един слой сирене.
8. Накрая изпечете във фурна 180ºC между 40 и 60 мин. в зависимост от фурната.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ