Регистрация

Кифлички с ябълков пълнеж

Кифлички с ябълков пълнеж
Средно   |   Порции 6-10   |   Видяна: 3318

Домашни кроасани с плънка от захар и плодове.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 200 мл прясно мляко
  • 3 яйца
  • 200 грама захар
  • 150 грама масло (може и с маргарин)
  • 10 грама суха мая
  • 700-800 грама брашно

За плънката:

  • 200 грама ядки по желание
  • 300 грама ябълки
  • 200 грама захар
  • канела на вкус
  • маково семе по желание

Начин на приготвяне:

1. Затоплете млякото, но без да го кипвате, сипете в него 1 с.л. захар и разтворете маята. Оставете да шупне за 15 минути.

2. Разбийте яйцата със захарта и добавете разтопената мазнина. Сипете около 1/2 кг брашно, добавете млякото с маята и замесете меко и лепкаво тесто. Оставете го за 40 минути да втаса. 

3. Добавете още 200-300 грама брашно и замесете нелепящо се тесто.

4. Започнете с приготвянето на плънката като смелите ядките, а ябълките рендосате и смесите със захарта и канелата. Добавете брашното от ядки и разбъркайте хубаво.

5. Разделете тестото на три равни части и оформете от тях окръжности с дебелина до 5 мм. Върху първата поръсете с ябълки, захлупете с втората, сложете още, добавете третата и завършете с ябълките.

6. Разрежете тестото като триъгълни парчета пица и всяко завийте от широката страна към върха. След това леко завъртете крайщата, че да се получат малки кроасанчета. Можете да украсите с маково семе по желание. 

7. Печете в предварително нагрята фурна на 180 градуса за 20-25 мин. 

 

 

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта