Кръгли кифлички на пара
Закуска със зелен чай.
Необходими продукти
За тестото:
- ½ ч.ч. прясно мляко
- ½ ч.ч. охладен зелен чай
- 30 г мая
- 1 с.л. захар
- 2 ч.ч. и 2 с.л. пшенично брашно
- 2 с.л. олио
- 1 ч.л. сол
За топинга:
- сушени скариди
- черен сусам
- 1 с.л. олио
Как да приготвим кръгли кифлички на пара
1. Смесете ½ ч. мляко със захарта, маята и 2 с.л. брашно. Оставете на топло място и изчакайте, докато сместа се надуе двойно.
2. В голяма купа пресейте брашното, добавете сол, ½ ч. чай, олио и сместа с млякото и маята. Разбъркайте добре и омесете, докато тестото стане гладко и хомогенно.
3. Междувременно смесете скаридите със соевия сос.
4. Оставете тестото да втаса за около 30 мин., отново размесете и го оставете.
5. Разделете го на 12 топки и ги оставете да втасат.
6. Сплескайте всяка топка тесто, намажете я с олио, поръсете със сусама и сушените скариди, нарежете я на дълги ленти, разтеглете ги и ги завийте около пръста си, така че да оформят кръг и поставете крайчетата на лентите тесто в центъра на кръга.
6. Повторете същото и с останалите топки тесто. Оставете ги да постоят така 15 мин.
7. Задушете на пара за около 15 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ