Кифлички с мед и круши
Плодове, мед и круши правят от обикновените кифлички кулинарен шедьовър.
Необходими продукти:
За тестото:
- 40 г масло
- 25 мл мляко
- 100 мл кисело мляко
- 10 г мая
- 35 г захар
- щипка сол
- 250 г брашно
За пълнежа:
- 4 с.л. сладко от круши
- 3 с.л. мед
- 1/2 ч.ч. ядки (шам-фъстък и кашу)
- 1 яйце, бито
Начин на приготвяне:
1. Смесете прясното мляко с маята, 1 с. л. захар и 1 с. л. брашно, разбъркайте и изчакайте да се надигне и удвои обема си.
2. Разтопете маслото.
3. Пресейте брашното в голяма купа, прибавете захарта, солта, киселото мляко, разтопеното масло и сместа с маята. Размесете, за да се получи тесто, покрийте купата с кърпа и оставете на топло място за 30-40 минути докато бухне.
4. Смесете меда със сладкото и натрошените ядки.
5. Размесете още веднъж тестото, вземете половината от него и я разточете на квадрат. Намажете квадрата с тънък слой от плънката.
6. Завийте го и го разрежете на парчета от по 4 см.
7. Сложете всяко от рулцата в тавичка и оставете тавичката на топло място за 30 минути да бухнат рулцата. Намажете ги с разбитото яйце.
8. Запечете ги до златисто – около 8 минути – в предварително загрята на 250 С фурна.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ