Рогчета с мармалад от детството
Малки кифлички с мармалад и семенца.
Необходими продукти:
- 2,5 ч.ч. брашно (около 350 грама)
- 150 г масло
- 2 ч.л. бакпулвер (10 грама)
- 150 мл пълномаслено мляко
- 1 с.л. захар
- щипка сол
- любимия мармалад за плънка
- жълтък и захар за коричката по желание
Начин на приготвяне:
1. Смесете брашното с бакпулвера, захарта и солта.
2. Добавете размекнатото на стайна температура масло и претрийте до получаването на маслени трохи.
3. Постепенно вкарвайте млякото в сместа и работете с ръка (малко цапаща история е) до получаването на тесто. Приберете го в хладилника за 30-тина минути.
4. Разделете тестото на 4 топки. Всяка от тях разточете върху набрашнен плот на кора с дебелина около 1 см.
5. Разрежете като пица на 8 парчета. Във всяко от тях сложете по 1 ч.л. от мармалад по избор. След това завийте от широката страна към връхчето.
6. Редете с отстояние в тава, застлана с хратия за печене.
7. По желание намажете с разбит жълтък с малко вода и поръсете с кристална захар или семена.
8. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 20-тина минути.
9. Ако не сте мазали с яйце и ръсили със семена, можете след изпичане да поръсите с пудра захар през цедка.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ