Китайски спагети по индонезийски
Инстантни китайски спагети със зеле, морков, пиле и морски дарове.
Необходими продукти:
- инстантни китайски спагети
- китайско зеле/или обикновено (нарязано на ленти с дължина 2,5-5 см)
- морков (нарязан с форма на цветче или каквато друга форма предпочитате)
- пилешко (нарязано)
- скариди
- миди
- лук (нарязан на кубчета)
- яйце
- царевично брашно, смесено със студена вода
- соев сос
- сол
- сусамово олио
- бял пипер
Начин на приготвяне:
1. Загрейте малко олио в тенджерка, изпържете лука докато пожълтее леко и си пусне аромата и заделете.
2. Добавете още олио към останалото от лука, колкото да изпържите на маслена баня спагетите. Когато покафенеят леко, заделете.
3. Повече не използвайте останалото олио. Добавете достатъчно ново олио и изпържете на силен огън пилешкото до готовност, прибавете скаридите и мидите. Разбъркайте и добавете моркова и китайското зеле.
4. Когато са почти готови, прибавете и сместа от царевичното брашно, соевия сос и сол на вкус. Оставете да заври преди да сложите яйцето.
5. Пуснете няколко капки сусамово олио и не забравяйте бял пипер за допълнително аромат.
6. Поръсете с пържен лук преди да поднесете. Сервирайте горещо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ