Кисела туршия с аспирин
Туршия от зелени домати с моркови, карфиол и чушки.
Няма по-вкусно когато сняг забръска да си отворим една домашна туршия с кисели зеленчуци и да се насладим на профирна салатка. Но за да сложим тази вкусотия на трапезата, трябва да се погрижим сега. В Кухнята на Звездев откриваме рецепта за бърза и много лесна зимнина с аспирин, която може да издържи в мазето или долапа цяла година, стига да спазим стъпките на направа.
Зеленчуците се измиват добре. Чушки, моркови, карфиол, зеле, зелени домати, джанки, краставици, броколи - можете да добавите богата гама от любимите си продукти или пък да заложите на 2-3 вида, които ще ви зарадват най-много. Следва да се надупчат с вилица и да се набутат в трилитров буркан. Добавя се черен пипер на зърна на дъното и в края на пълненето. Завива се отгоре с листа целина (керевиз), добавя се сол, захар, оцет и аспирин и се налива вода, която да покрие зимнината, но да не е плътно до върха на буркана. Затваря се с капачка и се върти в следващите 5-7 дни. После е готов за хапване, но може и да изчака звздния си момент.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ