Регистрация

Кето пица от зеле с яйца, колбас и кашкавал

Кето пица от зеле с яйца, колбас и кашкавал
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 882

Зеле с яйца, салам и моцарела.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400 г прясно зеле
  • 20 г масло
  • 100 г кашкавал или моцарела за пици
  • 4 яйца
  • сол и пипер
  • 2 с.л. мляко или незаквасена сметана, ако имате отворена
  • 2 с.л. доматена паста или кетчуп
  • сушен риган
  • 50-80 г колбас от вид по избор
  • листенца копър и/или магданоз

Начин на приготвяне:

1. Зелето нарежете на тънки полумесеци. Разбийте яйцата в купа със сметаната/млякото, сол и пипер.

2. Разтопете маслото в тиган с незалепващо покритие и диаметър около 24-26 см. Изсипете зелето, гответе и бъркайте 10 минути на среден огън.

3. Залейте зелето с разбитите яйца и изчакайте 7-8 минути докато полученият омлет се стегне. През това време нарежете на слайсове колбаса и рендосайте кашкавала или моцарелата. След това внимателно с помощта на чиния обърнете.

4. Намажете с доматен сос или кетчуп и поръсете с риган и 1/3 от рендосания кашкавал.

5. Подредете слайсовете колбас и поръсете останалия кашкавал или моцарела. Сложете капак и оставете за 5-6 минути докато кашкавалът се разтопи.

6. Поръсете с наситнени пресни листенца копър и/или магданоз и прехвърлете в чиния. Нарежете на триъгълни парчета и сервирайте.

 

Източник: YouTube/Schnelles Rezept

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта