Кесадила с кимчи и бекон
Корейски сандвич с месо, сирене и зеле.
Необходими продукти:
- 2 ленти бекон, нарязани на парчета от по 2,5 см
- ¼ ч.ч. кимчи, нарязано
- 2 тортили
- 2 шепи сирене, настъргано
Начин на приготвяне:
1. Запържете бекона и заделете. Запазете мазнината в тигана.
2. Сотирайте кимчито в мазнината от бекона докато започне да се карамелизира - около 10 мин.
3. Разтопете малко масло в друг тиган и сложете едната тортила. Завъртете я в маслото и заделете. Направете същото и с другата тортила.
4. Поръсете половината сирене върху тортилата, след това сложете кимчито и бекона, накрая останалото сирене.
5. Покрийте с другата тортила и запечете в тигана кесадилата до златисто-кафяво и от двете страни, докато сиренето се разтопи.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ