Кашкавалено руло с пилешка кайма
Руло от кашквал с яйца, напълнено с пилешко месо и лук.
Необходими продукти:
- 200 г кашкавал
- 3 яйца
- 3 с.л. сметана или кисело мляко
- 450 г пиклешка кайма
- 2 глави лук
- 2 с.л. олио
- сол, червен и черен пипер
- лют пипер по желание
Начин на приготвяне:
1. Кашкавала рендосайте в купа. Чукнете при него яйцата и добавете сметаната или кисело мляко. Разбъркайте много добре.
2. Застелете голямата тава за фурна с алуминиево фолио и изсипете тази смес отгоре. Разпределете на тънък, но плътен пласт върху фолиото и пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 15 минути.
3. През това време изсипете каймата в друга купа, добавете 1 смляна в чопър на много ситно глава лук. Другата глава лук наситнете и запържете в олиото до покафеняване. Чак след това прибавете към пилешкото с лука. Овкусете със сол и пипер, други подправки по желание и разбъркайте хубаво.
4. Върху топлата кашкавалена платка от фурната разпределете каймата. След това с помощта на фолиото завийте на стегнато руло. Стърчащите части от него завийте в още алуминиево фолио.
5. Получения бонбон върнете във фурната за 20-25 минути на същата температура. След това развийте от фолиото (внимателно да не се изгорите) и върнете да се допече за 5-8 минути.
6. След изваждане охладете леко, за да може да се реже и нарежете на парчета. Много е красиво и вкусно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ