Регистрация

Карфиол на фурна със сос бешамел

Карфиол на фурна със сос бешамел
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 10584

Карфиол с топено сирене и кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1,5 килограма карфиол
  • 1 чаена лъжица черен пипер
  • 1 кубче зеленчуков бульон
  • 200 г топено сирене
  • 50 г масло
  • 3 супени лъжици брашно
  • 100 г кашкавал
  • 300 милилитро прясно мляко

Начин на приготвяне:

1. Начупвате карфиола на розички и го сварявате с 300 милилитра вода за около 10 мин. Добавете към водата и бульона.

2. В средно голяма тавичка изваждате карфиола и го начупвате на дребни парчета, но не го мачкайте. Оставете го така, време е да приготвим бешамела.

3. За бешамела разтопете маслото и в него запържете до златисто брашното. Добавете вода от бульона в който е врял карфиола и топлото прясно мляко. Бъркате непрекъснато на слаб огън. Соса ще е готов само за 2-3 минути а гъстотата му трябва да е като на боза. Овкусете соса с черен пипер и залейте с него карфиола.

4. Нареждате върху карфиола топенето сирене, което сте нарязали на колелца. Печете в предварително загрята на 180 г фурна за около 15 мин. Когато карфиолът е готов, го поръсвате с настъргания кашкавал и го връщате във фурната за още 5 мин.

Добър апетит!

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта