Картофки соте с копър и масълце
Сотирани картофи с копър и чесън.
Кулинарната влогърка Милена е притеснена за компанията на студената бира в горещите дни, затова предлага една по-вкусна, по-малко мазна и цапаща алтернатива на домашните пържени картофи, а именно картофи соте с аромат на чесън и неустоим вкус.
Не губим време, а веднага слагаме картофите да се сварят. Докато водата кипне, а след това и зеленчукът се отпусне в нея, имаме време да си приготвим останалата част. Отмерваме си масло и зехтин и нарязваме на ситно копър и скилидки чесън. Ако искате да ви замирише още по-силно, сложете 4 вместо 2 скилидки. След готвенето те не са така натрапчиви и дори имат лека сладост, която се връзва идеално с ястието.
Сварените картофи се шокират под студена вода, за да не парят на пръстите, а после се обелват и нарязват на кубчета. В тиган се сгорещява зехтина, а в него се разтапя маслото. Още преди да е започнало да цвърчи, се добавя чесъна и се готви до леко пожълтяване. После се изсипват картофените кубчета и се овкусяват със сол и червен пипер. Готвят се до получаването на коричка, като се разбъркват внимателно, за да не се разкашкат. На финала добавяме копъра, разбъркваме и пресипваме в съда за сервиране. Сега вече студената бира няма да е самотна.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ