Регистрация

Печени телешки хапки на тефлонов тиган без мазнина

Печени телешки хапки на тефлонов тиган без мазнина
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 12863

Телешки късчета, приготвени по най-бързия и вкусен начин.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Мнозина домакини сочат телешкото месо като трудно за експлоатация поради огромната му жилавост. Мнозинството твърди, че преди да бъде сготвено телешкото трябва добре да уври или изкусно да се маринова, за да не бъде ястието на влакна. Аз обаче открих лесен начин да се приготви, без излишна суета. Ето как:

 

Необходими продукти:

  • 500 г телешко месо
  • 150 мл соев сос или унисос
  • черен пипер
  • масло, картофено пюре или зелена салата по желание при поднасяне

Начин на приготвяне:

1. За да стане месцето крехко, особено важно е как ще го нарежете. Нека бъде на правоъгълници с дебелина до 1 см. и дължина около 2-3 см.

2. Следващата важна стъпка е да загреете тефлоновия тиган изключително силно. Вземете месцата, полейте ги обилно със соев сос и ги сложете да се пекат без мазнина. Чак сега можете да намалите малко огъня. Докато се изпичат от едната страна сипвайте още соев сос от горната.

3. Обърнете ги и от другата страна докато се изпекат. Използвайте дървена или друга шпатула или щипка, с които да не нараните покритието на тигана.  Преди да махнете месцата от огъня, си дръпнете едно от тях настрани, разрежете го през средата и преценете дали се е изпекло достатъчно за вкуса ви.

4. Поръсете с черен пипер на вкус и поднесете върху канапе от зелена салата или в компанията на картофено пюре. Можете да сложите по малък резен масло върху всяко месце докато е още топло. Така ще се разстопи и ще придаде допълнителна сочност на телешкото.

5. Насладете се на приятното и бързо за готвене ястие в подобаваща компания и в съпътствие с чаша хубаво вино.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
3
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта