Регистрация

Картофи с бекон и гъби в яйчена спойка

Картофи с бекон и гъби в яйчена спойка
Средно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 722

Варени картофи с гъби, лук и колбас в заливка от разбити яйца с коричка от кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 картофа - ако са млади, още по-добре
  • 4 яйца
  • 150 мл мляко
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. куркума
  • 1/3 ч.л. млян черен пипер
  • 1 ч.л. провансалски микс или сухи подправки по избор - риган, мащерка, розмарин, босилек, чубрица
  • 200 г шунка или бекон
  • 200 г пресни печурки или други свежи гъби по избор
  • 1 глава лук
  • 2 с.л. олио
  • сол и пипер
  • 100 г кашкавал
  • магданоз

Начин на приготвяне:

1. Картофите сложете да се сварят цели и с обелката. Ако кожичката им е тънка, след това въобще не белете. Когато са готови, извадете от водата, охладете и нарежете на шайби с дебелина около 2-2,5 см.

2. Докато картофите врат, не губете време, ами си пригответе останалите продукти. Разбийте в купа яйцата със 150 мл мляко, 1/2 ч.л. сол, 1/3 ч.л. млян пипер, куркумата и избраната от вас подправка.

3. Почистете гъбите и ги нарежете на полумесеци. Същото направете и с главата лук. Шунката или бекона нарежте на лентички, а кашкавала - рендосайте.

4. Сгорещете олиото в тиган с незалепващо покритие и диаметър 26-28 см на умерен огън. Запържете лука за 2 минути, добавете гъбите и гответе докато позлатеят. Овкусете със сол и пипер.

5. Добавете колбаса и гответе още няколко минути. След това сипете 1/3 (на око) от яйчената смес. Намалете огъня на умерен към слаб. Върху така изсипаните яйца и останалите продукти подредете плътно шайбите картофи. Ако ви останат малки парченца - запълнете луфтовете. След това залейте с останалите яйца и сложете капак. Оставете да се готви за 15 минути.

6. С помощта на голяма чиния обърнете своеобразния омлет и поръсете новата горна страна с кашкавала. Сложете капака и оставете за още 5-6 минути докато се разтопи.

7. Прехвърлете в чиния и поръсете с листенца наситнен магданоз. Разрежете на триъгълни парчета като пица или разполовете, ако ще хапват само два лакомника. А после се насладете докато е топло.

 

Източник: YouTube/Schnelles Rezept

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. паста
  2. dazzle
  3. пилешка
  4. кюфте
  5. s
  6. ус
  7. печен
  8. са

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта