Картофи, пълнени с наденица
Картофи с плънка от месо и лук.
Необходими продукти:
- 4 големи картофа
- 1 ч.ч. кромид лук, ситно нарязан
- 2 парчета наденица, смлени
- 4 с.л. масло
- 1 ч.ч. заквасена сметана
- 125 г бяло сирене чедър, настъргано
- 1/6 ч.ч. сибирски лук, ситно нарязан (може да го замените с пресен лук)
- 1/6 ч.ч. зелен лук, ситно нарязан
- 1/6 ч.ч. магданоз, ситно нарязан
- зехтин
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
1. Предварително загрейте фурната до 200°С.
2. Поставете картофите върху тава и печете, докато картофите омекнат. След това ги извадете от фурната и ги оставете да изстинат напълно.
3. Междувременно намажете дъното на един тиган със зехтин и включете котлона на средна степен.
4. Добавете кромида, сибирския и зеления лук, солта и пипера и гответе, докато лукът придобие златист цвят. Преместете лука в чиния и го оставете да изстине.
5. Сипете още малко зехтин в тигана и сложете наденицата. Гответе на среден огън.
6. Постелете една чиния с парче кухненска хартия и сложете наденицата отгоре.
7. Когато картофите изстинат, вземете малък остър нож и срежете върха на картофите. След това ги издълбайте с лъжица.
8. Сложете издълбаната вътрешност на картофите в купа. Добавете маслото и заквасената сметана и ги смачкайте на пюре. После добавете половината сирене чедър, наденицата, сибирския лук, зеления лук и магданоза.
9. Напълнете издълбаните картофи с получената каша.
10. Поръсете с остатъка от сиренето чедър.
11. Поставете върху тава и гответе в печката за 10-15 минути.
12. Извадете от печката и оставете да изстине, преди да сервирате.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ