Картофи на пара с маслини и сос
Картофена салата с маслини, червен лук, сметана и хрян.
Бон Апети
Излъчен на 15.06.2018
Различна салата от пресни картофи със сметанов сос, аромат на хрян и добавка от шарени чери домати и маслини показват Лора и Стоян, за да дадат идея за студено предястие или гарнитура към месо и риба, която е питателна и дори може да бъде по-леко основно, ако не държите на мръвката.
Килограм пресни картофки се измива добре и се готви на пара. Така текстурата им остава по-стегната, а вкусът - по-плътен. В купа се смесват охладените и разполовени картофи с нарязан на полумесеци червен лук, разполовени чери домати и разполовени зелени маслини без костилка. Добавят се и свежи подправки - магданоз и копър.
Отделно в купа се смесват заквасена сметана с лимонов сок, хрян, сол и пипер. С белия сос се залива салатата, разбърква се и се прибира в хладилник до момента на сервиране. Студена е по-вкусна.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ