Картофени кюфтенца със сметана
Картофени хапки, запържени в свинска мас с лук.
Необходими продукти:
- 5 картофа
- 1 с.л. брашно
- 1 яйце
- 1 глава лук
- 200 грама сметана или цедено кисело мляко
- 50 грама свинска мас (може да използвате и масло)
- 1 връзка магданоз
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Сварете картофите, обелете ги и ги намачкайте с яйцето, брашното, сол и пипер на вкус.
2. С ръце от пюрето направете кюфтенца и ги отделете настрани.
3. Наситнете лука и го сложете да се пържи в свинската мас. Щом започне да покафенява, прибавете при него и кюфтенцата и оставете да се готви за известно време като ги въртите от всички страни.
4. Щом се позапържат, добавете сметаната и гответе още малко. Осолете и опипрете на вкус при нужда.
5. Преди сервиране наръсете с наситнен пресен магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ