Картофени кошнички със сметана и колбас
Печени картофи с плънка от царевица, салам и сметана с кашкавалена коричка.
Каналът da_sgotvim_s_milena ни представя една лесна и вкусна рецепта за пълнени картофи. Идеята позволява да се импровизира според вкуса и наличните продукти в хладилника, за да се направи питателно основно или засищащ ордьовър от няколко картофа, малко сметана, кашкавал и подръчни съставки. Водещата слага в плънката маслини, царевица, пресен лук, лют колбас и кашкавал, но по желание можете да импровизирате с наситнена чушка, гъби, грах, сварен морков или да се спрете на друг вид колбас като традиционните шунка и бекон. Резен пушено сирене също би отивал на рецептата, а бяло саламурено сирене пък ще побългари предястието. Просто развихрете фантазията си.
Останалото е лесно. Картофите се сваряват като не се преваряват. Сърцевината им се издълбава. Милена го прави с нож, но ако картофите ви са по-меки, можете да работите и с лъжица - ще стане по-лесно и по-прецизно. Картофените лодки се подреждат в намаслена тава и се пълнят с продукти по желание. Отгоре се подрежда кашкавал и се залива със сметана. Можете и първо да сипете сметаната в лодките и след това да затапите с кашкавала, за да поеме лодката по-голямо количество сметанов сос. Следва да запечем за 20-тина минути на фурна и картофените кошнички са готови за сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ