Картофени кошнички със зеленчуци и сирена
Соленки от картофено тесто с плънка от зеленчуци, сирене и кашкавал.
Необходими продукти:
- 4 голeми картофа
- 3 яйца
- 1 глава лук
- сол и пипер
- 2 с.л. зехтин за готвене (може да замените с олио)
- 1 морков
- 1 зелена сладка чушка
- 1/2 червена сладка чушка (количество колкото зелената, тъй като зелените обикновено са по-малки)
- 100 г сирене или моцарела
- 100 г брашно
- растителна мазнина за формичките (12-16 чашки за мъфини)
- 80-100 г кашкавал (преценете колко е необходимо в движение)
Начин на приготвяне:
1. Картофите обелете, нарежете на едро, сложете в тенджера, залейте с вода и кипнете. Отпенете и оставете да се варят до готовност на умерена температура.
2. Нарежете на малки кубчета чушките, моркова и лука. Пуснете и две от яйцата да се сварят.
3. Сипете зехтина в тиган с незалепващо покритие и сгорещете на умерен огън. Запържете първо лука за 3-4 минути, след това добавете моркова и чушките и гответе още 5-6 минути до омекване. Овкусете със сол и пипер и бъркайте периодично.
4. Сварените яйца обелете, нарежете на ситно и прехвърлете в купа. Добавете натрошено на ситно бяло сирене или нарязана на малки парченца моцарела. След това изсипете запръжката от тигана и разбъркайте.
5. Сварените картофи намачкайте с преса, добавете суровото яйце и брашното и размешайте докато се получи картофено тесто.
6. Намажете формички за мъфини с олио и с намазана с олио супена лъжица гребвайте от картофената смес. Разпределяйте във формичките като оформяте борд и падина в средата. След това в нея разпределете зеленчуковата смес.
7. На финала покрийте кошничите с рендосан кашкавал и пъхнете в предварително загрята на 200 градуса фурна без вентилатор за 20 минути.
8. След изпичане изчакайте да се охладят и извадете от формичките. Поднесете като закуска, мезе, ордьовър или гарнитура.
Източник: YouTube/Frische Rezepte
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ