Регистрация

Картофена фритата с шунка

Картофена фритата с шунка
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 2437

Дебел омлет с картофи, колбас и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 яйца
  • 2 с.л. зехтин
  • 20 г масло
  • 250 г картофи
  • 50-80 г гъби
  • 1 глава лук
  • 1 чушка
  • 1 домат
  • 150-200 г шунка или бекон
  • 100 г рендосан кашкавал
  • сол и пипер на вкус
  • магданоз

Начин на приготвяне:

1. Обелете картофите, нарежете ги на четвъртини и ги пуснете да се варят в едва кипяща подсолена вода. Гответе докато омекнат добре - около 25 минути.

2. През това време си пригответе останалите продукти - гъбите измийте и наситнете; обелете и наситнете лука и доматите, чушката нарежете на тънки полумесеци; колбасът - на кубчета, разбийте яйцата в купа, а кашкавала - рендосайте.

3. Сгорещете 1 с.л. олио и в него разтопете 10 г от маслото. Използвайте тиган с огнеупорна дръжка. Картофите отцедете от водата на варенето и запържете в тигана. След това прехвърлете в чиния. Трябва да хванат апетитен загар.

4. В същия тиган повторете упражнението с мазнината, изсипете гъбите и лука, гответе малко, добавете чушката и домата и пържете на умерен огън 5-8 минути. Можете да добавите подправки като мащерка, розмарин или чубрица по желание. След това върнете картофите, добавете колбаса и залейте с яйцата. Осолете и опипрете на вкус и оставете да се готви на слаб огън за 10-15 минути. През това време загрейте фурната на 200 градуса.

5. Преместете фритата вътре за 4-5 минути, след това извадете и поръсете с рендосания кашкавал и по желание с магданоз за украса.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта