Картофена супа с наденица
Супа с чоризо, спанак и картофи.
Бон Апети
Излъчен на 15.06.2017
Свежа идея за една различна и вкусна супа с наденица дават Лора и Стоян, които са си купили качествено чоризо и жертват щедро количество от него за направата на ястието. Тъй като испанският ферментирал колбас не се намира във всеки магазин, на негово място можете да използвате друга наденица по желание, като е добре да бъде сурова. Нарязвате я на кубчета и запържвате в тенджерка.
След като е пуснала соковете си в съда и е станала с хрупкава коричка, наденицата се вади от тенджерата и в отделената мазнина се готвят наситнени лук и чесън. После се добавя пилешки бульон и картофи на кубчета и се вари до омекването на картофите. Следва в съда да изсипем наситнен спанак, да върнем наденицата и да овкусим с подправки. Накрая поднасяме ястието с лъжичка заквасена сметана, настърган пармезан и филийка хляб по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ