Регистрация

Картофена салата с яйца и заквасена сметана

Картофена салата с яйца и заквасена сметана
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 2005

Салата с картофи, варени яйца, целина, лук и майонезено-сметанов сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 600 г картофи
  • 3 яйца
  • 2 стръка прясна целина
  • 1/2 глава лук
  • сол и пипер
  • 4 с.л. майонеза
  • 2 с.л. заквасена сметана

Начин на приготвяне:

1. Картофите обелете, нарежете на средни по големина кубчета и измийте. Прехвърлете в тенджера, залейте с вода и оставете на максимално силен котлон да кипнат. След това добавете 1/2 с.л. сол към водата, която трябва добре да ги залива, и оставете да се готвят до омекване - около 15-18 минути.

2. През това време наситнете лука, а целината нарежете на полумесеци.

3. Сварете яйцата, като трябва да са твърди - 8 минути след кипването на водата.

4. Смесете майонезата със сметаната, добавете 1/2 ч.л. черен пипер и 1 ч.л. сол и разбъркайте.

5. Горещите картофи изсипете в гевгир и отгоре върху тях, както са си в гевгира, добавете лука и целината. Така ще отпуснат ароматите си от топлината, която също ще изсуши излишната вода от картофите. Дръжте в гевгира докато се поохладят.

6. През това време можете да обелите яйцата и да ги нарежете на не много ситно.

7. Изсипете съставките от гевгира в купа, добавете яйцата, залейте със соса и разбъркайте хубаво. Можете да съхранявате в хладилник или на стайна температура до поднасяне.

 

Източник: YouTube/Foods101withDeronda

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта