Картофена салата с риба и цвекло
Салата с маринована риба и варени зеленчуци.
Необходими прдукти:
- 800 г картофи
- 3-4 яйца
- 125 мл гъста готварска незаквасена млечна сметана (31% масленост е най-добре)
- 120 мл майонеза (можете да си направите домашна, за да си гарантирате качество)
- 1 с.л. горчица + 1 с.л. хрян паста или 1,5 с.л. горчица
- 1/2 ч.л. сол
- 600 г варено цвекло (можете да си купите директно сварено и вакуумирано или да пуснете 700 г цвекло във вряща вода за 40 минути)
- 150 г кисели краставички
- 50 г червен лук
- 1 зелена кисела ябълка
- 400 г сельодка (маринована херинга - продава се в насипните рибни витрини на големите хранителни магазини, както и опакована; в първия вариант е по-евтина и вкусна)
Начин на приготвяне:
1. Сварете картофите, цвеклото (ако сте си взели сурово) и яйцата. Можете да готвите в една тенджера, като сложите яйцата и картофите преди кипването, а цвеклото след това. Варете яйцата 10 минути след кипване на водата, а цвеклото и картофите - заедно до готовност (около 40 минути). Отцедете от водата докато са топли и оставете настрана да се охладят.
2. Наситнете киселите краставички и червения лук и прехвърлете в купа. Нарежете картофите, рибата и цвеклото на малки кубчета и добавете в купата.
3. Смесете майонезата, сметаната, горчицата и солта. Чак след това нарежете ябълката на ситно и прибавете при останалите продукти.
4. Разбъркайте всичко заедно до получаването на апетитна лилава разядка.
5. Поднесете с варени яйца, нарязани на шайби. Можете да оформите в рингове за по-красиво.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ