Регистрация

Картофена салата с риба и цвекло

Картофена салата с риба и цвекло
Лесно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 1111

Салата с маринована риба и варени зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими прдукти:

  • 800 г картофи
  • 3-4 яйца
  • 125 мл гъста готварска незаквасена млечна сметана (31% масленост е най-добре)
  • 120 мл майонеза (можете да си направите домашна, за да си гарантирате качество)
  • 1 с.л. горчица + 1 с.л. хрян паста или 1,5 с.л. горчица
  • 1/2 ч.л. сол
  • 600 г варено цвекло (можете да си купите директно сварено и вакуумирано или да пуснете 700 г цвекло във вряща вода за 40 минути)
  • 150 г кисели краставички
  • 50 г червен лук
  • 1 зелена кисела ябълка
  • 400 г сельодка (маринована херинга - продава се в насипните рибни витрини на големите хранителни магазини, както и опакована; в първия вариант е по-евтина и вкусна)

Начин на приготвяне:

1. Сварете картофите, цвеклото (ако сте си взели сурово) и яйцата. Можете да готвите в една тенджера, като сложите яйцата и картофите преди кипването, а цвеклото след това. Варете яйцата 10 минути след кипване на водата, а цвеклото и картофите - заедно до готовност (около 40 минути). Отцедете от водата докато са топли и оставете настрана да се охладят.

2. Наситнете киселите краставички и червения лук и прехвърлете в купа. Нарежете картофите, рибата и цвеклото на малки кубчета и добавете в купата.

3. Смесете майонезата, сметаната, горчицата и солта. Чак след това нарежете ябълката на ситно и прибавете при останалите продукти.

4. Разбъркайте всичко заедно до получаването на апетитна лилава разядка.

5. Поднесете с варени яйца, нарязани на шайби. Можете да оформите в рингове за по-красиво.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта