Регистрация

Картофена салата с риба и пресни картофки

Картофена салата с риба и пресни картофки
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 1203

Варени картофи с риба, червен лук и горчица.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 50 г червен лук
  • 1/2 връзка магданоз
  • 1 с.л. лимонов сок
  • 2 с.л. зехтин
  • 1 с.л. мека горчица
  • 500 г дребни пресни картофки (става и със стари, но се варят по-дълго време и липсва част от свежестта на ястието)
  • 200 г сельодка (или друго филе маринована или пушена риба)

Начин на приготвяне:

1. Картофките измийте и сложете с все ципата в тенджера. Залейте с вода, добавете 1 с.л. сол и варете докато омекнат добре (около 20 минути след кипване на умерен огън)

2. Почистете и нарежете на много ситно червения лук и листата на магданоза. Изсипете в купа.

3. Добавете лимоновия сок, горчицата и зехтина и разбъркайте.

4. Нарежете рибата на малки хапки и добавете в ястието. Размешайте отново.

5. Готовите картофи отцедете от водата и оставете да изсъхнат от топлината си. След това нарежете на половинки или четвъртинки и прибавете при останалите продукти.

6. Разбъркайте финално, опитайте и посолете при необходимост (сельодката и пушената риба са доста соленички). Можете да поднесете както леко топла, така и напълно охладена.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта