Картофена салата с риба и пресни картофки
Варени картофи с риба, червен лук и горчица.
Необходими продукти:
- 50 г червен лук
- 1/2 връзка магданоз
- 1 с.л. лимонов сок
- 2 с.л. зехтин
- 1 с.л. мека горчица
- 500 г дребни пресни картофки (става и със стари, но се варят по-дълго време и липсва част от свежестта на ястието)
- 200 г сельодка (или друго филе маринована или пушена риба)
Начин на приготвяне:
1. Картофките измийте и сложете с все ципата в тенджера. Залейте с вода, добавете 1 с.л. сол и варете докато омекнат добре (около 20 минути след кипване на умерен огън)
2. Почистете и нарежете на много ситно червения лук и листата на магданоза. Изсипете в купа.
3. Добавете лимоновия сок, горчицата и зехтина и разбъркайте.
4. Нарежете рибата на малки хапки и добавете в ястието. Размешайте отново.
5. Готовите картофи отцедете от водата и оставете да изсъхнат от топлината си. След това нарежете на половинки или четвъртинки и прибавете при останалите продукти.
6. Разбъркайте финално, опитайте и посолете при необходимост (сельодката и пушената риба са доста соленички). Можете да поднесете както леко топла, така и напълно охладена.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ