Картофена салата с дроб от треска
Луксозно предястие от варени картофи с дроб от треска и пъдпъдъчи яйца.
Бон Апети
Излъчен на 20.02.2018
Вкусна салата с малко зеленчуци, която е изискано предястие и може да посрещне важни гости или просто да зарадва семейството с качествена храна. А ако сте на диета - това е и идеалното основно - просто трябва да увеличите порцийте. Ястието засища доста добре и носи достатъчно калории, за да може да бъде обявено и за основно.
Първо се сваряват картофите заедно с кората. Отделно варим и пъдпъдъчите яйца. А докато се готвят, можете да си разполовите маслините и да нарежете резенето, като Лора и Стоян препоръчват да използвате мандолина, за да станат наистина тънки слайсовете. Следва да охладим и обелим картофите и яйцата. Яйцата се разполовяват, а картофите се режат на не много малки кубчета и се изсипват в купа. Отгоре се сипват маслините и резенето.
Дроб от треска се намира предимно в консерви, а те ще ви свършат идеална работа за рецептата. Трябва просто да го накъсате на хапки. Можете да опитате с печена риба по избор или с пушена риба. Само трябва да почистите костиците. Салатата пак ще стане идеална. Добавяме и дроба или рибата при картофите и резенето. А после си правим дресинг, като смесваме горчица с бял балсамов оцет и зехтин. Подправяме салатата с дресинга, осоляваме на вкус и разпределяме в индивидуални порции.
Отгоре редим половинките пъдпъдъчи яйца и гарнираме с наситнен див лук или пресен лук.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ