Картофена салата с боб, риба и краставички
Рибена салата с картофи и боб, кисели краставички и червен лук.
Необходими пордукти:
- 1/2 ч.л. захар
- 1 ч.л. горчица (едрозърнеста или целозърнеста)
- 2 с.л. зехтин
- 700-750 г картофи
- 3-5 кисели краставички (зависи от размера)
- 1/2 глава червен лук (около 50 г)
- 250 г боб от консерва (в собствен сос или водата от варенето)
- 500 г маринована риба - сельодка или друг вид по желание
- листата на 5 стръка копър
Начин на приготвяне:
1. Картофите измийте и сложете да се варят с ципите. Варете до готовност.
2. В купа смесете гочицата със захарта и зехтина и разбъркайте.
3. Нарежете киселите краставички на малки кубчета, лука - на полумесеци като разделите отделните части, а рибата - на парченца. Измийте листата на копъра и наситнете.
4. Готовите картофи обелете, ако са стари и оставете с кожичките, ако са по-пресни. Нарежете на хапчици и изсипете в купата с горчичения сос. Разбъркайте.
5. Добавете краставичките, лука, рибата и отцедения от сока на консервата боб. Разбъркайте. Прибавете и копъровите листенца и размешайте финално. Дръжте в хладилник до момента на поднасяне.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ