Регистрация

Картофена запеканка с кайма и гъби

Картофена запеканка с кайма и гъби
Лесно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 2182

Малко по-различна мусака с гъби.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг картофи
  • 600 г кайма смес
  • 2 глави лук
  • 4 скилидки чесън
  • 2 с.л. доматен сос
  • 300 г пресни гъби
  • 100 г масло
  • 2 с.л. олио
  • сол и черен пипер
  • 200 мл готварска сметана
  • 100 г кашкавал
  • копър или магданоз за поръсване

Начин на приготвяне:

1. Картофите измийте и сложете да се сварят с все кората. Не трябва да се разваряват докарай, а просто да омекнат леко.

2. Гъбите, лука и чесъна наситнете.

3. Сгорещете олиото в тиган и запържете лука и чесъна. Щом леко потъмнеят, добавете гъбите и около 20 г масло. Гответе докато водата им изври.

4. Добавте и каймата и гответе докато се разпадне на трохи. Подправете с доматения концентрат, сол и пипер на вкус и махнете от огъня.

5. Картофите охладете под течаща студена вода, обелете и нарежете на шайби.

6. Намажете с масло тавичка и подредете ред картофи. Сложете резени масло, сол и пипер и втори ред картофени шайби. Отгоре изсипете запръжката. Покрийте с ред картофи, масло, подправки и пак картофи. Залейте със сметаната.

7. Печете за 30 минути на 180 градуса в предварително згрята фурна.

8. Извадете. Поръсете с рендосания кашкавал и върнете на изключена фурна за няколко минути докато се разтопи. Поръсете с наситнена прясна подправка и сервирайте.

Снимка: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1:10 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта